Pages

Tuesday, December 10, 2013

Allt du någonsin velat veta om oljemålning Borstar och efteråt Vissa



En hantverkare enskilt viktigaste instrumentet i oljemålning är hans / hennes pensel . Det är den grundläggande bit av redskap som används för att tillämpa färg på duk . Utförande penslar kommer i en mängd blandad kompott av storlekar och former , och att veta allt du kan om den distinkta sorters penslar tillgängliga och hur de används , kommer att tillåta dig att välja rätt en för varje fas av din duk målning . Den här artikeln innehåller information om olika typer av olje Stora Tavlor penslar som är tillgängliga och kommer att bidra till fastställandet av vilka borstar du kan använda för att göra elektrifiera oljemåladeskapelser .

Pensel anatomi

En målarpensel s livssystembestår av tre viktiga delar . Dessa är huvudet, hylsan och handtaget . Det är inte viktigt att veta detta för att göra underbara konstnärliga skapelser , utan hinder , genom att veta de olika delarna kommer du vara bekant med olika symbolisering villkor när du hör dem .

Head - Håren eller vimlar av borsten. Håren är skapade av antingen karakteristiska eller tillverkade trådar och är det som en hantverkare använder för att tillämpa och driva måla runt på duken . Huvudet har tre delar också. Den exakta toppen på huvudet är känd som tån. Den tjockaste delen av huvudet är känd som mage och fokus där huvudet möter hylsan är känd som hälen.

Hylsa - Metall fat som ansluter huvudet på handtaget och medhjälpare hålla håren passform som en fiol . Hög kaliber hylsor kommer inte rostar eller komma fristående .

Handtag - den långa stammen av borsten som hålls när de används . Den är i stort sett gjorda av trä eller plast. Längden av handtaget kan skilja sig åt. En kvalitet pensel kommer att justera på fingret betalar lite sinne till storleken .

Borsttyper

En oljemålning hantverks penslar anlände ett sortiment av slag . Erkänner vad dessa slag är är användbar i att veta vilken borste ska användas för att åstadkomma den effekten du sugen på dina skisser . Det finns två grundläggande typer av hår i penslar - svärm och sobel . Det finns en annan typ - tillverkat emellertid att en kommer att diskuteras sist.

Swarm borstar är tillverkade av tjur eller svin hår och är i allmänhet ljus i färgen och har en hel del rikoschett . Nedläggningarna av svärm hårstrån inte gå till fokus , men har ett par V - formade delar som kallas " banners ". Detta gör dem lämpliga för att hålla ett stort mått av färg som är fördelaktigt eftersom dessa borstar är för det mesta används när du ansöker färg till de betydande territorier arbetsytan . Efter rehashed använda , kommer de " banners " fläckas av mörkare nyanser , sedan igen , detta kommer inte att ogynnsamt påverka borsten i någon väg . Dessutom i ljuset av det faktum att de utmärkande hårstrån i överflöd borsten är hård eller fast vid beröring , kommer de att lämna små spår i färgen . Dessa fåror kommer att stanna i färgen tills de jämnas ut med en sobel borste .

Sable hårborstar är känsliga målning penslar med hår som kommer från djur , till exempel , sobel , ekorre , mård eller mungo . De är elastiska och satiny vid beröring med varje sträng focalizing till böter fokus . Sable borstar är extraordinärt för blandning , beläggning och göra fina , mindre - karakteriserade penseldrag . Poängen när kontrasteras med en svärm borste , kommer du uppfattar deras hår är mjukare och mycket känsligare . Dessutom kommer sobel borstar inte lämna små spår i din färg. De är lämpliga för att jämna ut de penseldrag kvar av andra sorterings borstar och ger din duk en jämnare , mjukare utseende när du inte behöver dina penseldrag att visa . Hantverkare luta mot att utnyttja dem för extra känsliga bestämmelserna i färg och finare nitty gritty arbete . Sable borstar är de mest kostsamma och kommer att kräva mer uppmärksamhet än den större delen av ditt hantverk penslar .

Den sista typen av utförande penslar kallas iscensatte borstar . De är inte skapade ur varelse hår , men är föremål från konstgjorda material i antingen nylon eller polyesterfibrer . Tillverkade borstar går från känslig till fast hårstrån . De kan minskas , tippas , hyllas , skrapas eller ristade att utöka sin färg förmedla kapacitet . Engineered borstar är mer konkurrenskraftiga än karakteristiska borstar en produkt av varelse hår , å andra sidan , de är inte exakt lika stor . Håren på dessa sorterings borstar har en tendens att hålla ihop när de blir blöta och tillverkade borstar är också benägna att förstöra snabbare och är svårare att arbeta med . Den distinkta delarna sprids ofta ut i alla rubriker och släppa ut och kan förvandlas till en evig del av din oljemålning . Icke desto mindre finns det några brännpunkter av tekniska borstar . De är mindre benägna att skadas av lösningsmedel , läskiga kryp eller svidande färger . De är dessutom enklare att rengöra än vanliga hårborstar eftersom fibrerna kommer inte fälla färg som vanliga hår kommer .

Brush former

Symbolisering penslar finns i fyra standardformer för oljemålareoch kallas runt , till och med , filbert och strålande . Namnen syftar på tillståndet i stängningen av håren på borstarna och de olika formerna bekräftar vägen för slaget att den kommer att göra . Därför är det viktigt att välja den bästa möjliga borstar för särskilda behov . Det finns också olika penselformer som utnyttjas för specifika kapaciteter som blandning som kommer att diskuteras en kort tid senare .

En nivå borste är en borste med hår som är långa och till och med på slutet , mycket som ledare för en skruvmejsel . Från sidan är smal . Även borstar har en hel del spring till dem och kan hålla en hel del färg . Du kan använda dessa penslar för bred clearing expansiva stroke eller så kan du slå på penseln på högkant för att göra nästan försumbara skillnader . Med lite tur kan du till och med göra en triangulär stroke . Nivån borsten är dessutom praktiskt för när du är i vägen i stora områden och till höger om tidsfaseren målning . Dessa borstar är idealiska för snabbt och rättvist att tillämpa en hel del färg på duken ytan .

Den filbert borsten är en mandelformadborste med en tjock , jämn holk och hår som är medellång till lång . Det är som den nivå borsten bortsett från kanten av borsthåren gå till en justerad form . De stroke är några rum mellan en nivå och rund borste . Filberts göra en mjukare mer justerades stroke till följd av deras form hhttp://se.art149.com/

No comments:

Post a Comment